VİŞNE TANELİ ISLAK KEK TARİFİ
VİŞNE TANELİ ISLAK KEK TARİFİ
Malzemeler:
- 4 adet yumurta,
- 1,5 su bardağı şeker,
- 1,5 su bardağı vişne suyu ,
- 1 su bardağı sıvı yağ,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 4 yemek kaşığı kakao,
- Kekimizi ıslatmak için 1 su bardağı sıcak çikolata,
- 1 çay bardağı vişne,
- Aldığı kadar un.
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Kakao , yağ ve vişne suyunu ilave edin, çırpmaya devam edin.
- Karışıma vanilya , kabartma tozu,vişne tanelerini ve unu ilave edin. Tepsiye dökün.
- Daha önceden ısıtılmış fırına (150 derece) tepsiyi koyun.
- Kürdan yöntemi ile anlayana kadar pişiriyoruz. Pişme tamamlandıktan sonra fırından çıkarıp ılımasını bekleyin. Keki küçük kareler şeklinde kesip üzerine sıcak çikolatayı dökün.
- Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder