27 Eylül 2015 Pazar

VİŞNE TANELİ ISLAK KEK TARİFİ

VİŞNE TANELİ ISLAK KEK TARİFİ

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta,
  • 1,5  su bardağı şeker,
  • 1,5 su bardağı vişne suyu ,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 4 yemek kaşığı kakao,
  • Kekimizi ıslatmak için 1 su bardağı sıcak çikolata, 
  • 1 çay bardağı vişne,
  • Aldığı kadar  un.

Yapılışı:

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  2. Kakao , yağ ve vişne suyunu ilave edin, çırpmaya devam edin.
  3. Karışıma vanilya , kabartma tozu,vişne tanelerini  ve unu ilave edin. Tepsiye dökün.
  4. Daha önceden ısıtılmış fırına (150 derece) tepsiyi koyun.
  5. Kürdan yöntemi ile anlayana kadar pişiriyoruz. Pişme tamamlandıktan sonra fırından çıkarıp ılımasını bekleyin. Keki küçük kareler şeklinde kesip üzerine sıcak çikolatayı dökün.
  6. Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi  ile servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder