13 Eylül 2015 Pazar

ETLİ KURU PATLICAN DOLMASI

ETLİ KURU PATLICAN DOLMASI

MALZEMELER

  • 6 Adet kuru dolmalık patlıcan
  • 4 çk sıvı yağ
  • 1 çk domates salçası
  • 1 çk biber salçası
  • 3 fincan pirinç
  • 350 gr orta yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2  adet sivri biber
  • 2-3 diş sarımsak 
  • Tuz,kuru nane,kırmızı biber,karabiber
  • 1 bardak taze sumak

YAPILIŞI

  1. Dolmalık patlıcanları tencereye alıp üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyin.Yumuşayınca süzgece alarak sularını süzdürüp bekletin.
  2. Sumağın üzerine çıkacak kadar su koyun.1 2 saat bekletip,süzün.
  3. Sıvı yağı tencereye alıp kızdırın.Küp doğranmış soğanı ve sarımsağı  ilave ederek pempeleşinceye kadar pişirin. Daha sonra ateşten alarak pirinci,kıymayı,domates ve biber salçalarını ilave edin.
  4. Küp doğranmış domates ve biberleri , baharatları  ekleyin.Süzülen sumakların suyunu da karışıma ilave edin.
  5. Hazırladığınız dolma içini patlıcanlara gevşekçe doldurun.Tencereye dizin.Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin ve ağır ateşte pişirin.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder