ETLİ KURU PATLICAN DOLMASI
ETLİ KURU PATLICAN DOLMASI
MALZEMELER
- 6 Adet kuru dolmalık patlıcan
- 4 çk sıvı yağ
- 1 çk domates salçası
- 1 çk biber salçası
- 3 fincan pirinç
- 350 gr orta yağlı kıyma
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz,kuru nane,kırmızı biber,karabiber
- 1 bardak taze sumak
YAPILIŞI
- Dolmalık patlıcanları tencereye alıp üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyin.Yumuşayınca süzgece alarak sularını süzdürüp bekletin.
- Sumağın üzerine çıkacak kadar su koyun.1 2 saat bekletip,süzün.
- Sıvı yağı tencereye alıp kızdırın.Küp doğranmış soğanı ve sarımsağı ilave ederek pempeleşinceye kadar pişirin. Daha sonra ateşten alarak pirinci,kıymayı,domates ve biber salçalarını ilave edin.
- Küp doğranmış domates ve biberleri , baharatları ekleyin.Süzülen sumakların suyunu da karışıma ilave edin.
- Hazırladığınız dolma içini patlıcanlara gevşekçe doldurun.Tencereye dizin.Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin ve ağır ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder