Sütlü İncir Tatlısı
Sütlü İncir Tatlısı
Malzemeler
- 10 adet kuru incir,
- 1 ç.k. tereyağ,
- 1 su bardağı ceviz,
- 1 su bardağı süt,
- 1 ç.k.şeker.
Yapılışı
- İncirleri yumuşatmak için bir bardak sıcak su incirlerin üzerine dökülür.10 - 15 dak. sonra incirleri kurulayın.
- Tavaya tereyağını koyun. İncirleri tereyağında bir iki çevirin.
- Diğer tarafta bir kaba toz şeker ve dövülmüş cevizi koyup karıştırın.
- İncirlerin sap kısımlarından içerisine hazırlanan karışım bir kaşık yardımı ile doldurulur.
- İçleri doldurulan incirler bir güveç kabına sapları yukarı gelecek şekilde dizilir ve üzerine hazırladığınız şekerli sütün kalanı, incirlerin yarısını biraz aşana kadar doldurulur.
- Eğer süt eksik kaldı ise süt ile takviye etmeniz tavsiye edilir.
- Hazırlanan tatlı 150 derecedeki fırına sürülür ve sütü çekene kadar pişirilir.
- Tercihe göre dondurma veya kaymak ile servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder