23 Eylül 2015 Çarşamba

Sütlü İncir Tatlısı

Sütlü İncir Tatlısı

Malzemeler

  1. 10 adet kuru incir,
  2. 1 ç.k. tereyağ,
  3. 1 su bardağı ceviz,
  4. 1 su bardağı süt,
  5. 1 ç.k.şeker.

Yapılışı

  • İncirleri yumuşatmak için bir bardak sıcak su incirlerin üzerine dökülür.10 - 15 dak. sonra incirleri kurulayın.
  • Tavaya tereyağını koyun. İncirleri tereyağında bir iki çevirin.
  • Diğer tarafta bir kaba toz şeker ve dövülmüş cevizi koyup karıştırın.
  • İncirlerin sap kısımlarından içerisine hazırlanan karışım bir kaşık yardımı ile doldurulur.
  • İçleri doldurulan incirler bir güveç kabına sapları yukarı gelecek şekilde dizilir ve üzerine hazırladığınız şekerli sütün kalanı, incirlerin yarısını biraz aşana kadar doldurulur.
  • Eğer süt eksik kaldı ise süt ile takviye etmeniz tavsiye edilir.
  • Hazırlanan tatlı 150 derecedeki fırına sürülür ve sütü çekene kadar pişirilir. 
  • Tercihe göre dondurma veya kaymak ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder