ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Malzemeler:
- 500 gr taze barbunya
- 1 kaşık domates salçası,
- 1 kaşık biber salçası,
- 1 adet soğan,
- 1 adet havuç,
- 1 adet patates,
- 1 diş sarımsak,
- 3 su bardağı su,
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ,
- tuz
- karabiber,
- 1 adet kesme şeker.
Yapılışı:
1. Düdüklü tencereye
zeytinyağını ve soğanları ekleyin.Soğanlar pembeleşince havuç ve patatesleri de
ilave edip kavurun.
2. Sarımsağı ve
barbunyaları ekleyin.
3. Domates ve biber
salçalarını ekleyip kavurmaya devam edin.
4. Şeker ,su ,tuz ve
karabiberi ekleyip düdüklünün kapağını kapatıp 15 dak. pişirin.
5. Kapağı açın ve
dinlendirin.Üzerine maydanoz ve limon ilave edin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder