30 Ağustos 2015 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA



Malzemeler:
  • 500 gr taze barbunya
  • 1 kaşık domates salçası,
  • 1 kaşık biber salçası,
  • 1 adet soğan,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet patates,
  • 1 diş sarımsak,
  • 3 su bardağı su,
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ,
  • tuz
  • karabiber,
  • 1 adet kesme şeker.
Yapılışı:
1.     Düdüklü tencereye zeytinyağını ve soğanları ekleyin.Soğanlar pembeleşince havuç ve patatesleri de ilave edip kavurun.
2.     Sarımsağı  ve barbunyaları ekleyin.
3.     Domates ve biber salçalarını ekleyip kavurmaya devam edin.
4.     Şeker ,su ,tuz ve karabiberi ekleyip düdüklünün  kapağını kapatıp 15 dak. pişirin.
5.     Kapağı açın ve dinlendirin.Üzerine maydanoz ve limon ilave edin.




Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder