25 Ağustos 2015 Salı

MARDİN MUTFAĞINDAN ZERDE

ZERDE

           Mardin mutfağının özgün tatlı türlerinden biridir. Aynı zamanda Osmanlı mutfağının da tatlılarından biriydi.  Genellikle bayramlarda, düğünlerde ve cenazelerde misafirlere ikram edilir.

Malzemeler:
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 8-9 su bardağı su
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • yenibahar
Hazırlanışı:
1.     Pirinci yıkayın.Pirinci 4-5  bardak su ile  kaynatın. Pişen pirinçlerin yarısını başka bir tencereye koyun.
2.     Bir kasede sütü, yumurta sarısını, vanilya ve mısır nişastasını çırparak pirinçlerin üzerine dökün.1/4 su bardağı şekeri de ekleyerek kıvam koyulaşıncaya kadar pişirin.
3.     Diğer kasedeki pirinçlerin üzerine 4  bardak su  ve 3/4 su bardağı şekeri ilave ederek kıvam koyulaşıncaya kadar pişirin.
4.     Kaselerin yarısını sütlaç ile doldurun.1 saat dinlendirin. Diğer tenceredeki ılık muhallebiyi üzerine ilave edin.Yenibahar serpin.soğuk olarak servis yapın.


    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder