22 Ağustos 2015 Cumartesi

RİZE USULÜ KUYMAK TARİFİ

KUYMAK TARİFİ

Kuymak , Samsun'dan Artvin'e çok popüler olan efsane Karadeniz   yemeğidir.Mısır unu,tereyağı,süt ve genellikle çeçil peyniri kullanılarak yapılan mısır lapasıdır.

Malzemeler:
  •      3 yemek kaşığı tereyağ,
  •      3 yemek kaşığı mısır unu,
  •      100 gr çeçil peyniri,
  •      1 bardak süt
  •       tuz.



Hazırlanışı:
  1. Tereyağını eritin,
  2. Mısır ununu ekleyip sürekli karıştırarak 3-4 dakika pembeleşinceye kadar kavurun,


     3.Sütünü ekleyip hızlıca karıştırın,



     4. Peyniri ilave edip eriyene kadar pişirin.



Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder